Jag vill, jag vill, jag vill...

Men det har verkligen inte gått. Jag har inte haft någon inspiration alls den sista veckan. Jag har bara gjort ett enda kort på en vecka och det var för att min pappa ville ha ett till mamma som fyllde år. Annars hade jag nog inte gjort det heller. Det hann jag tyvärr inte fota för det blev lite stressigt när det skulle hämtas men jag ska försöka fixa det i veckan.

Idag har jag äntligen satt igång med ett kort. Jag älskar de papperna som jag använde på kortet som är med i inlägget nedan, så för att komma igång igen så använde jag dem på ett till. Kortet är inte helt klart men kanske det kan läggas ut imorgon.

ULCERÖS COLIT
Från det ena till det andra så har jag i snart åtta år haft diagnosen Ulcerös colit, vilket innebär kronisk inflammation i tarmen. Jag har nog en ganska lindrig variant ändå, det finns de som har det mycket värre men just nu har jag ett skov och det är lite kämpigt. Jag har haft väldigt ont i magen den sista tiden och sist jag var hos läkaren så nämnde jag detta i förbifarten. Då visar det sig att jag även har IBS Irritable Bowel Syndrome....och svensk översättning blir ungefär irriterad tjocktarm.

Det är ingen farlig sjukdom eller så men det kändes väl lite som att det räckte med det jag redan har och jag har känt mig lite nere den sista vecka. Där har jag nog förklaringen till min frånvarande pyssellust. Har ni någon erfarenhet ni vill dela med er av ang IBS eller kanske även Ulcerös colit så får ni gärna maila mig på julinnea@hotmail.com Eller tvärtom så svarar jag gärna på frågor.

Nej, nu var det dags för sängen...Kram på er!

8 kommentarer:

Malin sa...

nämen hjärtat..så jobbigt att du har ett skov nu. Förstår verkligen att det är jobbigt. En ny diagnos oxå?? fy!! Stora kramen från Mollan

Petras blogg sa...

Nä hä Millan! ush vad tråkigt! vet att det är jätte jobbigt!
tror att det finns en stöd förening eller något liknade för detta där man kan utbyta erfarenheter, ska kolla med en som vet.
Har gjort medisinska handböcker om detta för massa år sedan för coloplast och glaxowellcome bla....( också om erektions sprutor och bensår)

Kramisar

Petra
- kommer och muntrar upp dig med nya stämplar i veckan

camilla sa...

Fy va jobbigt du har de, (Sune) henne minns du va, hon har oxå den tarmsjukdomen som du har, fick diagnosen förra året. kommer i håg när hon var på mitt bröllop och var tvungen att åka hem efter bara en liten stund, och skämdes så..men jag sa att hälsan får gå före, stackars er:( har man ont i magen så e man helt ur gängorna...hoppas du mår lite bättre snart . kram camilla

Pernilla sa...

Åh stackars dig. Inte konstigt att du inte haft någon pyssellust.

Många kramar Pernilla

Hjördis sa...

Ännu en TröstKRAM!!! Jag finns på msn när du behöver fler :)

Kramiz

Petra/Paradise sa...

Uuusch....det lät inte alls så behagligt..*kramar om* Hoppas du blir bättre snart så du kan sätta igång å börja pyssla igen! =)
JAg längtar efter å få se en massa fina alster ifrån dej!! *blink* ;)

Jag läste förresten en tjej som hade enormt ont i huvudet, det gav inte med sej..hon hade det i flera dagar. tillslut satte hon sej å började scrappa, å hennes huvudvärk FÖRSVANN!!
Kanske är det DET din stackars lilla mage behöver!! En liten omgång med pyssel!? ;)
närå..hoppas som sagt att det blir bättre snart!
*kraaam*
/Petra

Åsa/asamia sa...

Stackars dig! Min dotter har också IBS, och det är inte så kul direkt....men man får lära sig leva med det...lika som med din andra sjukdom. Jag mailar dig.
*Kramar om*

Rossanna sa...

Hej, Camilla!
Tänker på dig, skickar ett mail.. mASSA kRAMAR!