Ett kort och fotoproblem


Ett DT-kort för Inkido med sommartema

Det är så skönt att äntligen få göra kort i andra färger än julfärger! Detta är en DT-kort för Inkido med några nya (inte nya i sortimentet, bara för mig) stämplar jag fick ganska nyligen. Det är så inspirerande med lite nytt att greja med!

De mönstrade papper jag använt är Melissa Franses, i härlig romantisk stil. Jag blötte först ner det gröna mönstrade och knölade ihop det till en boll. Vecklade ut det och la den en kort stund på elementet för att torka. Det blir en snygg effekt tycker jag. Precis som i det förra inlägget har jag använt textstämpeln I denna ljuva sommartid. Har även använt en fin vårig stämpel med tulpaner. Allt material finns hos Format där hela Inkidos sortiment säljs.

Och så var det fotandet...oj, jag visste inte vad jag gav mig in på när jag skulle fota en handbollsmatch! Först en ny kamera som för övrigt inte är svår om man nöjer sig med autoläget, men det räckte inte alls till. Sen spelade de i en mörk tennishall med röda (!) väggar och belysningen var katastrof. Någon extern blixt har jag ännu inte hunnit köpa och den man har räcker ju inte långt. Sen är det ju dessutom inga stillasittande modeller vi pratar om här utan det är ju liv och rörelse hela tiden och ja, man ju säga att det var en utmaning.

När jag kom hem och skulle kolla mina bilder var jag inte nöjd med en enda bild som var rörelse i! Vissa andra blev jättebra dock. Jag kollade sedan på Fotosidan och jag insåg då att det hade varit bra att göra innan! Oj vad mycket man skulle tänka på för att få den typen av bilder bra. Inget för en nybörjare! Jag får nog nöja mig att fota stillasittande modeller i fortsättningen *skratt*.

12 kommentarer:

Petraso sa...

Ja du väljer det svåraste som finns...rörligt mål inomhus... tror du har ett val som heter som liknade natt foto det har så lång slutar tid att det blir suddigt!
Fint kort den cs är så läcker....

Malin sa...

Jättefint kort, det undre är oxå sååå snyggt! du kanske ska testa engångskamera då??? hahaha

Pernilla sa...

Härligt somrigt kort. Det är inte lätt att få till fina bilder. Vi kanske skall gå en fotokurs?!

Kram

joggemia sa...

Så himla fint kort! Jag tänker absolut testa skrynkel-metoden...läckert! Ja du, detta med fotandet är en hel vetenskap. Om jag köper en sån där värstingkamera får jag väl ta semester från jobbet ett par veckor för att lära mig fota med den! Det är väl dock som det säga-övning ger färdighet! =)

Kram!

Anonym sa...

Fastnade för detta fina kort så jag har liftat det. Har lagt ut det i min blogg och länkat till din sida.
Tack för inspirationen.
Lena
http://lenalandis.blogg.se

Åsa/asamia sa...

Superfint kort, stilrent och enkelt och ändå sååå fint!

Anna sa...

Ljuvligt kort.

/Anna

camilla sa...

stillasittande...Hmmmm..jag trodde du skulle bli paparazzi fotograf nu..hi hi
kortet blev i alla fall jättefint.
Kram Camilla

Favvismaria sa...

jättefint! Gillar när d e lite sådär gammeldags i färgerna.. ha en bra helg!

Tette sa...

Super fint kort! Vilken fotoutmaning!

Jorunn sa...

Oh my God!!! Dette var jo bare såååå nydelig! Du er utrolig dyktig!!

klem,
Jorunn

pysselstina sa...

Vilken fin sida du har och vilka fina kort.....Har själv köpt en hel del stämplar av Inkido...gillar deras texter...
Välkommen in på min sida.
*Hälsar Pysselstina*